PDLC, PNLC ter Barvne PDLC pametne folije, opis:

  Pametna folija PDLC z različno prepustnostjo:

Kristali so v brez električnem stanju razpršeni in pametna folija je neprosojna. S pritiskom na stikalo skozi pametno folijo poženemo električni tok, kristali se postavijo v formacijo, kjer je prepustnost svetlobe možna (transparentnost). Transparentnost ne more biti 100%. Nekaj odstotkov ostane rahle zamegljenosti.

-84-85 % Zasnovane so za naknadno vgradnjo v obstoječ prostor za takojšnjo nadgradnjo. Pametne folije delujejo tako kot laminirano pametno steklo in takoj preklopijo iz neprozornega v prozorno za dinamično kontrolo svetlobe. Montirajo jo usposobljeni monterji folije na obstoječa okna in steklene predelne stene.  

-87-88 % prepustnost PDLC pametne folije. V primerjavi s standardno vrsto ima posebna pametna folija višjo prepustnost 88 %, kar je jasnejše, ko se vklopi. Poleg tega, da bi zadovoljili povpraševanje več ljudi, obstajajo tudi visokotemperaturne vrste z nizko meglico.  

-91-92 % prepustnost PDLC pametne folije. Super ekstra čista vrsta je trenutno najvišja prepustnost filma na tem trgu, meglica pa je lahko samo tudi do 2,31 % v nekaterih pogojih.
V primerjavi z običajnim steklom je protihrupna zaščita ob aplikaciji pametne folije do 20 % višja, kar lahko poveča občutek zasebnosti v kolikor je le to mogoče.

Povzetek: Obstajajo različne vrste PDLC pametnih folij, ki se razlikujejo po prosojnosti, ko so v načinu pod napetostjo (prosojne).
In sicer prosojnost zaradi kristalov v pametni foliji ne more biti 100%, ker, kakorkoli so tekoči kristali obrnjeni, nekaj prosojnosti zaradi svoje prisotnosti in velikosti vzamejo.
PNLC pametna folija:

PNLC pametna folija, imenovana tudi negativni PDLC pametna folija.  Zakaj?
Za razliko od običajne pametne folija PDLC je princip delovanja pametne folije PNLC obraten. Torej, ko skozi film ne teče električni tok je pametna folija prosojna. Ko preko gumba spustimo skozi električni tok, potem PNLC pametna folija postane mat, oziroma neprosojna.

Povzetek: PNLC pametna folija deluje obratno kot PDLC pametna folija. PNLC pametna folija je v osnovi neprosojna, ko skozenj spustimo električni tok, pa pametna folija postane prosojna.Barvna PDLC pametna folija

Da bi zadovoljili povpraševanje svojih strank, lahko  potiskamo PDLC pametno folijo z barvnim odtenkom.
Na voljo so pametne folije v sledečih barvah:  črna, siva, zelena, oranžna, rdeča in modra.
Za dober dekorativni učinek in povečanje zasebnosti.
Raznobarvne pametna folije lajšajo vidno utrujenost in prinašajo občutek svežine v prostor.
Učinkovito blokirajo UV žarke za zaščito kože telesa.  


Povzetek: PDLC pametna folija v različnih odtenkih. Izboljšajte svojo zasebnost in zmanjšajte bleščanje.    

Išči